+- +-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Stats ezBlock

Members
Total Members: 2
Latest: Michael
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 28
Total Topics: 28
Most Online Today: 1
Most Online Ever: 4
(August 14, 2014, 05:22:30 pm)
Users Online
Members: 0
Guests: 1
Total: 1

Author Topic: In Character / Out of Character  (Read 13 times)

Admin

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 24
    • View Profile
In Character / Out of Character
« on: August 22, 2014, 07:13:40 am »
1. In Character (IC)

IC (In Character) се користи на roleplay сервери ова е чет кој го пишува вашиот карактер (карактер е вашето виртуелно лице кое вие го симулирате/играте) во овој IC чет вие разговарате со други карактери кој се наоѓаат на сервер,искажувате емоции и други особини на вашиот карактер.Во овој чет вие разговарате само за вашиот замислен карактер и не е дозволен разговор во овој чет кој е надвор од вашиот карактер


2. Out of Character (OOC)

OOC (Оut of Character) се користи на roleplay сервери,овој чет е за светот на играчите а не за светот на карактерот кој го симулирате.Овој чет е поврзан со проблемите на серверот или вашиот вистински живот како што се багови,кршење правила,разговор за вашиот вистински живот и др.
Само во овој чет се дозволени смајли како што се :D,xD и др.


3. Четови кој постојат на серверот

IC чет Притискање само на буква "Т"
IC чет /s
IC чет /cw (доколку сте во возило,не е задолжителен)
IC чет /me
IC чет /try
IC чет /news
IC чет /oglas
IC чет /d
IC чет /r
IC чет /f

OOC чет /b
OOC чет /report
OOC чет /pomos

IC и OOC чет /i
IC и OOC чет /u

Share on Facebook Share on Twitter


 

+-Recent Topics

Spawn Kill (SK) by Admin
August 22, 2014, 07:27:06 am

[Додатно правило] /try за средување by Admin
August 22, 2014, 07:25:35 am

Врската на IC/OOC by Admin
August 22, 2014, 07:23:41 am

Бонус: /me /do by Admin
August 22, 2014, 07:21:40 am

Bug Abusing (BA) by Admin
August 22, 2014, 07:18:13 am

Користење на Department/Family Chat. by Admin
August 22, 2014, 07:16:21 am

Правило за отварање на тема & тема со доказ by Michael
August 22, 2014, 07:14:43 am

In Character / Out of Character by Admin
August 22, 2014, 07:13:40 am

Име Презиме Ingame by Admin
August 22, 2014, 07:10:13 am

Одбивање RolePlay by Admin
August 22, 2014, 07:08:50 am