+- +-

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Stats ezBlock

Members
Total Members: 2
Latest: Michael
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 28
Total Topics: 28
Most Online Today: 1
Most Online Ever: 4
(August 14, 2014, 05:22:30 pm)
Users Online
Members: 0
Guests: 1
Total: 1

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Admin

Pages: [1] 2
1
RolePlay правила / Spawn Kill (SK)
« on: August 22, 2014, 07:27:06 am »
Spawn Kill (SK) е убивање на ликот на неговото Spawn место.

1. Напомена:
Моментално на Spawn Kill може да се изврши само на почетници поради тоа што доколку си 3+ Level после убиство не те дава на Spawn туку постои диалогот за болница.

2. SpawnKill - DeathMatch:
- Ова правило е цврсто сврзано за DeathMatch односно SpawnKill е како под правило на DeathMatch.

2
/try зборот во превод значи ОБИДИ,односно значи да се обидеш нешто при играње на Role Play акција.../try смее да се користи само за нешто што е возможно,односно што може да се стори...Пример здогледаш човек како лежи и одиш до него и /try go krene coveka i da otide na strana...Забането е Spam со /try ,бидејки не е реално ! Доколку не успееш,по неколку минути, пак ке се обидеш.

3
RolePlay правила / Врската на IC/OOC
« on: August 22, 2014, 07:23:41 am »
1. OOC - IC - Има врска

Кога ги употребуваш / пишуваш командите [ OOC ] ги употребуваш за IC причина.
Кога играш RP со некого исто така искористуваш команди за IC причина [исто како прв пример]
Кога му објаснуваш на некого команди [OOC] на /b кој тој истите ке ги користи за IC цели.

2. IC - OOC - Нема врска

Некои велат дека IC има врска со OOC а тоа не е точно
Кога прекршуваш OOC правила ги прекршуваш како играч кој седи пред екран а не како карактер кој го симулира реалниот живот.

4
RolePlay правила / Бонус: /me /do
« on: August 22, 2014, 07:21:40 am »
1. /me акција
Командата /me се користи за искажување на некоја акција подетално при играње на Role Play.

Пример за /me

/me go zema pistolot od pojas i go repitira

2. /do акција
Командата /do се користи обично после /me за подобрно објаснување на акцијата од /me или да  ја продолжете недовршената акција од /me.

Пример за /do

/me go zema pistolot od pojas i go repitira.
/do pistolot sega e spremen za pukanje.

/me se navednuva kon teloto na Angel Crazy pri sto..
/do ...go zema negoviot pistol od pojasot.

5
RolePlay правила / Bug Abusing (BA)
« on: August 22, 2014, 07:18:13 am »
Bug Abusing (BA) е искористување на баг во своја корист.

1. Што е Bug:
Bug е грешка во GameMod на сервер која може да е во корист на играч и да се злоупотребува а може и да е грешка во некој object.

2. Што треба да направиш кога пронајдеш Bug:
Искористување на Bug е строго казниво затоа треба штом пронајдете да пријавете на Admin и да добиете награда,во спротивно ако го искористете ке ви биде одземена добивка и ке бидете дупло казнети.

3. Каде да пријавете Bug:
Доколку пронајдете bug пријавете го на Admin по приватна порака бидејки доколку го ставите на форум некој ке прочита и ке има време да го искористи.

6
Department/Family chat е исклучиво IC chat и може да се користи само во случаи кога ви е потребна помош од останати колеги кој го читаат.

1. Пример како треба да се користи

Kadet Angel_Crazy: edinica ranet policaec hitno e potreben doktor lokacija Narodna!
Bolnicar Marjan_Corleone: primeno medicinska pomos pristignuva.

New Brother Angel_Crazy: napadnati sme vo naseto skladiste,okupirano e.
Kyodai Marjan_Corleone: vednas pristignuvam so ekipa.

2. Казни за непочитување.

Cекое непочитување на овој чет и неправилно користење ке резултира со kick,rank down на членот,доколку некој член не го користи правилно веднаш пријавете го на лидер

7
RolePlay правила / In Character / Out of Character
« on: August 22, 2014, 07:13:40 am »
1. In Character (IC)

IC (In Character) се користи на roleplay сервери ова е чет кој го пишува вашиот карактер (карактер е вашето виртуелно лице кое вие го симулирате/играте) во овој IC чет вие разговарате со други карактери кој се наоѓаат на сервер,искажувате емоции и други особини на вашиот карактер.Во овој чет вие разговарате само за вашиот замислен карактер и не е дозволен разговор во овој чет кој е надвор од вашиот карактер


2. Out of Character (OOC)

OOC (Оut of Character) се користи на roleplay сервери,овој чет е за светот на играчите а не за светот на карактерот кој го симулирате.Овој чет е поврзан со проблемите на серверот или вашиот вистински живот како што се багови,кршење правила,разговор за вашиот вистински живот и др.
Само во овој чет се дозволени смајли како што се :D,xD и др.


3. Четови кој постојат на серверот

IC чет Притискање само на буква "Т"
IC чет /s
IC чет /cw (доколку сте во возило,не е задолжителен)
IC чет /me
IC чет /try
IC чет /news
IC чет /oglas
IC чет /d
IC чет /r
IC чет /f

OOC чет /b
OOC чет /report
OOC чет /pomos

IC и OOC чет /i
IC и OOC чет /u

8
RolePlay правила / Име Презиме Ingame
« on: August 22, 2014, 07:10:13 am »
Вашето име InGame мора да биде рално односно правилно Ime_Prezime

1. Како нетреба да биде вашето име:
Вашето име нетреба да биде со бројки
Пример: Angel_Mkd34

9
RolePlay правила / Одбивање RolePlay
« on: August 22, 2014, 07:08:50 am »
На сервер забрането е да одите AFK/Quit при апсење/киднапирање или во ситуација да се избегне смрт!

Несмеете да се бунете и да отварате OOC теми за разговор при RP,доколку сте неправедно затворени/киднапирани пријавете го играчот во поплаки на членови.

При прекршување на ова правило играчот ке биде казнет од страна на Administrator.

10
Евенти / Известување за настан [Event]
« on: August 22, 2014, 07:05:44 am »
Известување за настан [Event]

Доколку се одржува настан (Event) ќе бидете известени со следните податоци..

Име на настанот (Event):Маратон
Датум/Час на одржување: во 12:00
Потребни работи за учество: ништо
Влог за учество:50 к
Објаснување околу настанот:трчате на дестинациај прво второ место зимат награда ...

Доколку се одржува настан вие се пријавите , и добиете позитивен одговор за учество , ќе бидете известени за понатамошни инструкции.

Пријавување за настан [Event]

Доколку веќе е отворен настанот(Event) ќе треба дасе пријавувате со цитат и потполнување на следниве податоци

Ваше име и презиме[IC]:
Доказ дека имате пари за учество[влог]:

11
Галерија / Прочитај пред отварање тема.
« on: August 13, 2014, 07:27:57 am »
Овде можете да ставате исклучиво слики/видео од сервер, се друго ќе биде избришано.

Забрането е пишување на "рефреш" за да ја рефреширате темата..

Забрането е пцуење/вреѓање, доколку дојде до тоа темата ќе биде заклучена/избришана.

Забрането е провоцирање на админ/GM/играч со видео/слика.

12
Овој борд служи доколку сакате да предложите нешто или некоја идеја која би требало да се стави на серверот !

- Предлозите треба да бидат реални!

13
Доколку сакате да отворите тема мора да се придржувате до следните правила:

Насловот мора да изгледа вака:

[Купувам]  што купувате.
[Продавам] што продавате.

Содржината мора да изгледа вака:

Ваше име и презиме (латиница):
Што продавате/купувате:
Опис:
Најмала цена:
Највисока цена:
Мобилен број:
Слика(Задолжително):

- Забрането е отварање теми во овој борд за илегални работи како што се оружја, дрога, материјали, бомби.

- Откако ќе го продадете/купите она што ви требало изменете го насловот за полесно да биде приметена темата и заклучена.

14
Помош / Правило за отварање тема.
« on: August 13, 2014, 07:17:33 am »
Овој борд служи за да ви помогнеме нешто т.е доколку имате некој проблем можете да го пријавите овде..
Име и презиме (InGame):
Во врска со што е проблемот:
Објаснете го проблемот:
Каде да ве контактираме:

15
Support / Правило за барање модератор.
« on: August 13, 2014, 06:59:27 am »
Барање за модератор (лидер)
________Пријава__________
Ваше име и презиме на сервер:
Ваш ницк на форум:
На што сте лидер:
Доказ дека сте лидер (задолжително):
Кој админ ви има дадено лидер:
Дали имате придружник(Втор Лидер) / Кој е вториот лидер:
Доколку сте биле пред тоа на нешто другo лидер пополнете тука за да се отстрани модератор од старата функција:

Барање за модератор (подфорум/борд)
________Пријава__________
Ваше име и презиме на сервер:
Ваш nick на форум:
Зошто мислите дека треба да се модератор:
Линк од бордот (задолжително):
_____________________________

Барање модератор (Админ/ГамеМастер]
________Пријава__________
Ваше име и презиме на сервер:
Ваш nick на ИГ:
Кој Админ/Гм левел сте:
Доказ:
Кој админ ви има дадено Админ/Гм (задолжително):
_____________________________

Pages: [1] 2

+-Recent Topics

Spawn Kill (SK) by Admin
August 22, 2014, 07:27:06 am

[Додатно правило] /try за средување by Admin
August 22, 2014, 07:25:35 am

Врската на IC/OOC by Admin
August 22, 2014, 07:23:41 am

Бонус: /me /do by Admin
August 22, 2014, 07:21:40 am

Bug Abusing (BA) by Admin
August 22, 2014, 07:18:13 am

Користење на Department/Family Chat. by Admin
August 22, 2014, 07:16:21 am

Правило за отварање на тема & тема со доказ by Michael
August 22, 2014, 07:14:43 am

In Character / Out of Character by Admin
August 22, 2014, 07:13:40 am

Име Презиме Ingame by Admin
August 22, 2014, 07:10:13 am

Одбивање RolePlay by Admin
August 22, 2014, 07:08:50 am